Welcome

Καλώς ήρθατε. Ελπίζω να σας αρέσουν οι δημιουργίες μου και να είναι και για εσάς πηγή έμπνευσης.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Καιρός για ανανέωση

Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω. Είναι αλήθεια ότι χάθηκα για αρκετό καιρό , το καλοκαίρι βλέπετε μου πήρε τα μυαλά, αλλά τώρα είμαι πάλι εδώ με καινούριες ιδέες και δημιουργίες που θα μοιραστώ μαζί σας.
Το φθινόπωρο είναι εποχή για ανανέωση του σπιτιού μας.  Ξέρω, μας έχει πιάσει όλους μια μελαγχολία , μια μιζέρια με όλα αυτά που συμβαίνουν όμως ας μην το βάζουμε κάτω. Ενα ρητό λέει
" Αυτοί που νικούν ποτέ δεν παραιτούνται και αυτοί που παραιτούνται ποτέ δεν νικούν".
Καλό έτσι??
Αποφάσισα λοιπόν και εγώ γυρνώντας από τις διακοπές να ανανεώσω την κρεβατοκάμαρά  μου .
Σύμφωνα με τους κανόνες της διακόσμησης , όταν προχωράμε στην ανανέωση ενός χώρου πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάποιους παράγοντες , όπως,
Την χρήση του συγκεκριμένου δωματίου
Τα έπιπλα , τους πίνακες και τα διακοσμητικά αντικείμενα που έχουμε ήδη στο δωμάτιο και δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να αλλάξουμε.
Την προτίμηση μας στο χρώμα που θέλουμε να έχει το δωμάτιο.
Τι θέλουμε να " αποπνέει" , δηλ τι αίσθηση θέλουμε να μας δημιουργεί ο χώρος μας.
Τον φωτισμό.
Και φυσικά το πόσο χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε ( πολύ σημαντικό στην εποχή μας)

Με βάση αυτές τις σκέψεις λοιπόν ξεκίνησα και εγώ τον σχεδιασμό.
Ήθελα ένα δωμάτιο ρομαντικό , ξεκούραστο και " φρέσκο" . Να είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχα μέχρι τώρα αλλά να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ίδια έπιπλα και αντικείμενα μια και το ποσό των χρημάτων που μπορούσα να διαθέσω ήταν πολύ μικρό.
Η πιο όμορφη και εύκολη σχετικά λύση σε αυτές τις περιπτώσεις , είναι η αλλαγή χρώματος. 
Δεν θέλει πολύ κόπο και αν το βάψετε και μόνοι σας το μόνο κόστος είναι οι μπογιές.
Δείτε σε προηγούμενη ανάρτηση μου μερικές συμβουλές για το πως να διαλέξετε χρώμα.

Διάλεξα μια ταπετσαρία για τον τοίχο πίσω απο το κεφαλάρι και γύρω από αυτή, " έπλεξα " όλη την διακόσμηση.


Έβαψα τους υπόλοιπους τοίχους ένα πολύ γλυκό πράσινο, χρώμα που προσδίδει ηρεμία στο χώρο και τον κάνει να φαίνεται " φρέσκος " αλλά όχι ψυχρός. Το συνδύασα με μπλε αλλά και με το χρώμα του ¨σάπιου μήλου" όπως συνηθίζουμε να λέμε και ιδού το αποτέλεσμα.










Μερικές ακόμα συμβουλές για την επιλογή του χρώματος:

Όπως ίσως διαβάσατε σε προηγούμενη μου ανάρτηση, είναι πολύ σημαντικό ΠΡΙΝ διαλέξουμε και αγοράσουμε όλη την μπογιά που χρειαζόμαστε , να κάνουμε μερικά δείγματα στον τοίχο ή ακόμα καλύτερα σε  ένα χοντρό λευκό χαρτόνι, να τα κολλήσουμε με χαρτοταινία στους τοίχους και να τα κοιτάξουμε αρκετές φορές και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αλλιώτικα φαίνονται τα χρώματα στην βεντάλια του χρωματοπωλείου και αλλιώτικα είναι στην πραγματικότητα. Συνήθως είναι 1-2 τόνους πιο σκούρα. Επίσης ο φωτισμός του δωματίου φυσικός ή τεχνητός επηρεάζει πολύ την απόχρωση.
Εγώ για παράδειγμα αγόρασα 3 διαφορετικά χρώματα μέχρι να κατασταλάξω.
Πολλές εταιρείες παραγωγής χρωμάτων το καταλαβαίνουν αυτό καθώς και το γεγονός ότι πια δεν μπορούμε να αγοράζουμε ένα λίτρο χρώμα που κάνει 7-10 ευρώ απλά για να κάνουμε δείγματα και έχουν βγάλει κουτιά με μικρότερες ποσότητες που " παίζουν " το ρόλο των δειγμάτων και σαφώς κοστίζουν πολύ φθηνότερα. Παράδειγμα η Benjamin Moore μπορεί να βγάλει όλα της τα χρώματα σε δείγμα των 400ml με κόστος 4 ευρώ το κουτί. Είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό.
Ρωτήστε λοιπόν το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας σχετικά με αυτό το θέμα.
Σύντομα θα σας πω και άλλα μυστικά.

Αν έχετε κάποια απορία γύρω από το χρώμα γράψτε την και αν ξέρω , θα σας απαντήσω όσο γίνεται πιο σύντομα.






6 σχόλια:

  1. Στέβη , καλώς όρισες! Καλό φθινόπωρο να'χεις με δημιουργικές ιδέες! Και αν κρίνω από τη σημερινή ανάρτηση,γύρισες με "φουλ" τις μηχανές !! Πολύ καλαίσθητο και φίνο το αποτέλεσμα της αλλαγής του υπνοδωματίου! Να'σαι καλά! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πέπη. Καλό φθινόπωρο και σε εσένα. Μπήκα στην σελίδα σου και είδα τα πολύ ωραία πράγματα που έφτιαξες. Μπράβο. Ηθελα να σου πω ότι τις σαγιονάρες σου τις υπερευχαριστήθηκα.
      Θα τα πούμε σύντομα. Καλές δημιουργίες.

      Διαγραφή
  2. Πολύ δροσερό και όμορφο το αποτέλεσμα, σου εύχομαι να το απολαύσεις με ηρεμία και χαλάρωση!!!
    Καλό Φθινόπωρο Σταυβι!
    Τυχερές όσες μένετε σε μεγαλουπόλεις μπορείτε να βρείτε ό,τι θέλετε σ ο,τι τιμή το θέλετε,δυστυχώς εμείς... Το λέω γιατί ετοιμάζομαι κι εγω να βάψω το δωμάτιό μου και τέτοιες ευκαιρίες επιλογών και εταιριών δεν υπάρχουν.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά καλημέρα. Δεν ξέρω σε πιο μέρος μένεις, όμως αρκετές πια εταιρείες βγάζουν μικρότερες ποσότητες και άρα φθηνότερες. Δεν ρωτάς στο χρωματοπωλείο?
      Επίσης μπορείς να φτιάξεις εσύ το χρώμα που θες. Πάρε το πιο κοντινό στην προτίμηση σου ,και με τα βασικά χρώματα του 1/4 που πουλιούνται στο εμπόριο , μπορείς να το " φέρεις" εκεί που θες. Το έχω κάνει αυτό πολλές φορές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να φτιάξεις αρκετό χρώμα για όλο το δωμάτιο μην τυχόν και σου τελειώσει πριν το ολοκληρώσεις.

      Διαγραφή
  3. Καλό φθινόπωρο εύχομαι! Υπέροχο το αποτέλεσμα της αλλαγής του υπνοδωματίου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή