Welcome

Καλώς ήρθατε. Ελπίζω να σας αρέσουν οι δημιουργίες μου και να είναι και για εσάς πηγή έμπνευσης.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Διακόσμηση νηπιαγωγείου

Χαίρομαι που μπορώ και πάλι να επικοινωνώ μαζί σας. Βέβαια η επικοινωνία είναι μία διαδικασία αμφίπλευρη και όχι μονόπλευρη όπως το να γράφεις ή να κάνεις αναρτήσεις σε ένα blog, Ξέρω όμως ότι κάποια φίλοι και γνωστοί με " παρακολουθούν" και εδώ και στο facebook  στη σελίδα μου stavie's deco , οπότε είναι σαν να έχουμε ένα είδος επικοινωνίας έστω και με αυτό το τρόπο.
Ανακάλυψα προχθές ένα φλασάκι με φωτογραφίες που πίστευα ότι είχα χάσει και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Μέσα σε αυτές είναι φωτογραφίες από την διακόσμηση που  είχα κάνει στο νηπιαγωγείο που πήγαινε η κόρη μου. Η δασκάλα της , η Γεωργία ήταν πολύ γλυκεία και καλή δασκάλα και έτσι δεν μπορούσα να αρνηθώ όταν μου ζήτησε να αναβαθμίσουμε κάπως το χώρο που έπαιζαν τα πιτσιρίκια,την ώρα του διαλλειματος.,
Ο λόγος που σας τις δείχνω είναι γιατί αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως με χρώμα, φαντασία , απλά υλικά και μεράκι μπορούμε να αλλάξουμε το χώρο που ζούμε και να τον κάνουμε πιο όμορφο.



Με αυτό τον τρόπο κλείσαμε κάτι άχαρα παράθυρα που δεν χρησίμευαν σε τίποτε και ήταν μονίμως λερωμένα, γιατί ποιος θα ανέβαινε εκεί πάνω να τα καθαρίσει.. Πήρα μακετόχαρτα αρκετά χοντρά από το πλαίσιο , τα έβαψα να μοιάζουν με ουρανό , ζωγράφισα και μερικές πεταλούδες και τα κόλλησα με δυνατή ταινία διπλής όψης πάνω στους φεγγίτες. Ετσι φτιάξαμε 4 εικονικά παράθυρα που όμως αυτή τη φορά, " έβλεπαν" σε ουρανό και όχι στην απέναντι πολυκατοικία.
Μου αρέσει πολύ αυτή η τεχνική. Η τεχνική του ουρανού . Ταιριάζει τέλεια σε παιδικά δωμάτια, ειδικά αν είναι μικρά γιατί " ανοίγει" το χώρο και πιστέψτε με , δεν κουράζει καθόλου το μάτι.

Τι θα κάναμε όμως στα πραγματικά παράθυρα που θέλαμε να τα στολίσουμε αλλά όχι και να δώσουμε μια περιουσία? Αγοράσαμε από το Ικέα απλά ρόλλερ και τα στολίσαμε με λίγες πεταλούδες. Ετσι οι πεταλούδες από τα μακετόχαρτα, πήγαν στα παράθυρα!!!



Στο χώρο που τα πιτσιρίκια τρώγανε το κολατσιό τους, κολλήσαμε αυτοκόλλητα σχεδιάκια στους τοίχους, για να συνεχίσουμε την χαρούμενη διακόσμηση.


Βασικά χρώματα  στο χώρο, γλυκό φυστικί, απαλό μωβ , ζεστό γαλάζιο , τρυφερό ροζ.
Ότι ταιριάζει σε μικρές , τρυφερές καρδούλες, που ζεσταίνουν τη ζωή μας.
Να είσαι καλά Γεωργία και να συνεχίζεις να αγαπάς με την ίδια ζεστασιά τους μικρούς θησαυρούς της καρδιάς μας.
Σας χαιρετώ και θα επανέλθω σύντομα....

1 σχόλιο:

  1. Συγκινήθηκα… εμείς απολαμβάνουμε το έργο σου χρόνια τώρα. Ο καταγάλανος ουρανός με τις όμορφες πεταλούδες λέει καθημερινά καλημέρα σε πολλές παιδικές καρδιές. Αλλά δίνει δύναμη σε μένα να κοιτάω μπροστά και να κλείνω τα μάτια μου σε έντονες αστραπές και να θυμάμαι υπέροχα παιδιά, με υπέροχους γονείς που έχουμε μοιραστεί μοναδικές ζεστές στιγμές χαράς, δημιουργίας και γνώσης…. Και αυτοί πραγματικά είναι πολλοί…. και νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτό. Μα πάντα θα είστε πρώτοι στις αγαπημένες αναμνήσεις και στους φίλους ζωής, γιατί ήσασταν δύναμη με την παρουσία σας σε αυτό το σχολείο, ΜΠΑΜΠΑΣ- ΜΑΜΑ & ΚΟΡΗ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δωρεάν εργατοώρες να τοποθετηθούν τα στόρια, οι πεταλούδες, τα αυτοκόλλητα στους τοίχους, οι διορθώσεις στους τοίχους με τα πινέλα και πόσα άλλα μικρομαστορέματα….
    Μια χρονιά με τόσους υπέροχους γονείς και παιδιά!!!
    Ευχαριστώ με όλη μου την αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή