Welcome

Καλώς ήρθατε. Ελπίζω να σας αρέσουν οι δημιουργίες μου και να είναι και για εσάς πηγή έμπνευσης.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Καλημέρα σε όλες και σε όλους. Αν και καθυστερημένα , σας εύχομαι καλό χειμώνα , γεμάτο με όμορφες δημιουργίες και κατασκευές. Η δημιουργία όμορφων πραγμάτων μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση , συναισθήματα που έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα αυτόν το καιρό.

Όπως έχω ξαναπεί, αγαπώ πολύ τις τεχνικές βαφής.. Μια όμορφη και ταιριαστή τεχνική μπορεί να       " απογειώσει "  μια διακοσμητική πρόταση.
Πριν από λίγες μέρες μια φίλη μου με φώναξε για να της προτείνω μια τεχνική για την εξωτερική πόρτα του σπιτιού της. Η πόρτα ήταν από λαμαρίνα, αρκετά ταλαιπωρημένη από χτυπήματα και σκουριά. Φώναξα λοιπόν τον ελαιοχρωματιστή και έκανε για μένα όλη την προεργασία. Τρίψιμο, στοκάρισμα, αστάρωμα και τελικό φινίρισμα με ντουκόχρωμα νεφτιού. Ευτυχώς έκανε πολύ καλή δουλειά . Μια καλή βάση , είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη εφαρμογή μιας τεχνικής.
Η πόρτα λοιπόν μετά την προεργασία ήταν κάπως έτσι  ¨




Μέτα ήρθε η ώρα της επιλογής των χρωμάτων για την τεχνική. Πρώτα  παρατήρησα πολύ προσεχτικά όλα τα χρώματα που υπήρχαν στον εξωτερικό χώρο. Το χρώμα του σπιτιού , την κύρια είσοδο, το χρώμα την μάνδρας και των κάγκελων. Δούλεψα με 3 χρώματα γήινων αποχρώσεων . Ο σκοπός ήταν να τονίσω την πόρτα , χωρίς όμως " να φωνάζει" , αλλά να είναι ενοποιημένη στο σύνολο
Το αποτέλεσμα ,όσο μπορεί να φανεί από μια μη επαγγελματική φωτογράφιση είναι αυτό¨







Στις τεχνικές , πολύ μεγάλη σημασία παίζει το φως. Κοιτάξτε πως φαίνεται η εσωτερική πλευρά της πόρτας , που το φως " πέφτει" με διαφορετικό τρόπο.


Όπως βλέπετε τα χρώματα που έχει η πέτρα και ο αρμός της μάνδρας δένουν πολύ αρμονικά με τα χρώματα και την πατίνα της πόρτας.

Απαραίτητο τελικό βήμα ήταν η εφαρμογή ενός πολύ καλού βερνικιού για προστασία από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες.
Το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι πολύ καλό.
Για αυτό μου αρέσουν οι τεχνικές. Μεταμορφώνουν τα αντικείμενα και το χώρο στον οποίο εφαρμόζονται.
Καλή συνέχεια σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου